CANADA: ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πρόσκληση στη Θεσσαλονίκη

Κοπή Βασιλόπιτας, απόκριες, βιβλιοπαρουσίαση από ΣΥΓΑΠΑ (www.sos-sygapa.eu ).
Την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 12πμ, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης (απέναντι από το Λ. Πύργο).
Για το ΔΣ. Νίκος Σπιτάλας-Καθηγητής, Πρόεδρος, Γιώργος Κιριμκίρογλου-Συνταγματάρχης, Αντιπρόεδρος, Φανή Καμπούρη-Κοινωνική λειτουργός, Γενική Γραμματέας, Μιχάλης Λιτσαρδάκης, Πόλυ Σερεμέτη, Λούλα Κολοβού, Στράτος Χατζηκεφαλάς. 
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment?ui=2&ik=e138ff53dc&view=att&th=13586cfa8299a42d&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8ORGCcjg00uCANPGDZlL27&sadet=1329418420621&sads=HCM92PDSfNEX29Y8nJZlkzZRZZM&sadssc=1




Δελτίο Τύπου Βιβλιοπαρουσίασης Εκδόσεις iWrite  Μαλέας 11, Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
η iWrite Creative Publishing Team είναι μία πρωτοβουλία των Εκδόσεων Πηγή
εκδοτικός οίκος iWrite Publications Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή
A’ Έκδοση
Φεβρουάριος 2012
Το Κοινωνικό
Κίνημα των
Διαζευγμένων
Νικόλαος Σπιτάλας
Ανθρώπινα Δικαιώματα,
Κινήματα & Επαναστάσεις
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Δρ Ν. Σπιτάλα
στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή
26 Φεβρουαρίου
στο Λέσχη Αξιωματικών
Θεσσαλονίκης (έναντι Λ. Πύργου)
στις 12 το μεσημέρι (12:00)
πληροφορίες πρόσβασης
Εκδόσεις iWrite
στοιχεία το βιβλίο που; πότε;
Αφορμή είναι η ετήσια κοπή Βασιλόπιτας
και αρχή απόκρεω.
η iWrite Creative Publishing Team είναι μία πρωτοβουλία των Εκδόσεων Πηγή
κείμενο οπισθοφύλλου
Το διαζύγιο είναι επώδυνο για όλους, πόσο μάλιστα για τα παιδιά. Η διαδικασία όμως εφαρμογής του οικογενειακού δικαίου είναι καταστροφική για τον πατέρα.
Σε υπερατλαντικές χώρες, από δεκαετίες πριν, έχουν λύσει εν μέρει τα βασικά προβλήματα όπως: οικογενειακά δικαστήρια - οικογενειακοί δικαστές, πραγματογνώμονες - κοινωνικές υπηρεσίες, συνεπιμέλεια, γονικό συμβόλαιο διαζυγίου, ελάχιστες διατροφές, διαμεσολάβηση κ.λπ.
Όμως, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οικονομικά συμφέροντα, η άνιση αντιμετώπιση του άνδρα, οι κοινωνικές ανισότητες, η θηλυκοποίηση των δικαστηρίων, η εμπορευματοποίηση της γυναίκας, τα απομεινάρια του φεμινισμού και το παγκόσμιο σύστημα θυματοποίησης της γυναίκας, οδήγησαν σε ένα κύμα παγκόσμιας αγανάκτησης που στη χώρα μας έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στα παιδιά. Τελευταία, αναδεικνύεται πρόβλημα στη συνοχή του Κράτους μας και το έλλειμμα Παιδείας, κουλτούρας, πολιτισμού αναδεικνύεται σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί το οικονομικό πρόβλημα να βελτιωθεί κάποια μέρα, αλλά το κοινωνικό, που αφορά τρία εκατομμύρια χωρισμένους (άνδρες, γυναίκες, παιδιά), συν την άμεση οικογένεια τους, έχει σοβαρότατη επίπτωση στο μέλλον της χώρας μας. Η νέα γενιά θέλει γονεϊκά πρότυπα σαν φάρο.
Οι εξουσίες (νομοθετική, δικαστική, θρησκευτική, πολιτική) δεν έχουν πυγμή για ν’αλλάξουν τις βασικές δομές, συνεπώς, μόνο ένα κίνημα ζωντανό μπορεί να ανατρέψει την τελματώδη κατάσταση. Το βιβλίο αυτό διαπραγματεύεται ιστορικά δεδομένα για κινήματα και επαναστάσεις στον τελευταίο αιώνα. Παραλληλίζει το νέο κίνημα των διαζευγμένων με τα υπάρχοντα που άλλαξαν τον κόσμο. Περιλαμβάνει κείμενα από γυναίκες που διεκδίκησαν ισότητα ως φεμινίστριες, αλλά τώρα στηρίζουν τα δικαιώματα των ανδρών. Επίσης, περιλαμβάνει πρωτοπόρους που διεκδίκησαν ανθρώπινα δικαιώματα. Στην Ελλάδα, τα ανθρώπινα δικαιώματα των διαζευγμένων (ανδρών-γυναικών) στηρίζει από το 2004, ο ΣΥΓΑΠΑ.
Εκδόσεις iWrite
Μαλέας 11, Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
η iWrite Creative Publishing Team είναι μία πρωτοβουλία των Εκδόσεων Πηγή
ο συγγραφέας
O Νίκος Σπιτάλας κατάγεται από προσφυγική οικογένεια της Αδριανούπολης και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε στη Γαλλία Αρχιτεκτονική, Πολεοδομία, Χωροταξία, Πληροφορική και απέκτησε μεταπτυχιακό στην Οικονομία και Ανάπτυξη - Περιβάλλον. Eίναι κάτοχος Διδακτορικού στην Αστική Γεωγραφία.
Εχει εκλεγεί Προϊστάμενος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου Δράμας και εργάζεται ως καθηγητής από το 1977. Δίδαξε σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Γαλλίας και έχει πάνω από εκατό δημοσιεύσεις, επιστημονικές και κοινωνικές.
Πήρε βραβεία από την τοπική αυτοδιοίκηση της Γαλλίας για την προσφορά του στον πολιτισμό και στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, ενώ υπήρξε και σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών την περίοδο 1999 - 2001.
Από μικρο-αστική οικογένεια, φθάνει μέχρι την ολοκλήρωση των οραμάτων που έχει στοχεύσει για την κοινωνία. Τον διακρίνει η ειλικρίνεια, το ήθος, η αποτελεσματικότητα και η αγωνιστικότητα.
Μάχεται για τα δικαιώματα των διαζευγμένων και κυρίως για αυτά των παιδιών των διαζυγίων. Μάλιστα, για το λόγο αυτό δημιούργησε διεθνές κίνημα (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κίνημα) για την ισότητα, την οικογένεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Διακρίθηκε στον αθλητισμό (πρώτος σε πανελλήνιους αγώνες παίδων στα 100 μέτρα), στο σκάκι και αλλού. Πήρε βραβεία και επαίνους από τον προσκοπισμό.
Μέχρι σήμερα, είχε παρουσία σε περίπου 200 ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και σε 200 εφημερίδες και περιοδικά για το κοινωνικό θέμα των διαζυγίων.
Επιπλέον, αποτελεί μέλος του ΤΕΕ και του Δ.Σ. του συλλόγου μονίμων καθηγητών ΤΕΙ Καβάλας. Μεταξύ άλλων, είναι ιδρυτής και πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Γαλλίας ODYSSEE (1985-1991), του «Ελληνογαλλικού Διεπιστημονικού Συλλόγου» (1991-1999), του συλλόγου συμβασιούχων καθηγητών πανεπιστημίου, του «Δικτύου Αλεξανδρουπολιτών» και του ΣΥΓΑΠΑ. Τέλος, υπήρξε ιδρυτής του «Ευρωπαικού Κοινωνικού Κινήματος» και συντονιστής του Παγκόσμιου κινήματος για τα δικαιώματα του πατέρα.
Εκδόσεις iWrite
Μαλέας 11, Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
η iWrite Creative Publishing Team είναι μία πρωτοβουλία των Εκδόσεων Πηγή
οι εκδόσεις iWrite
Η iWrite Creative Team είναι μία νέα πολλά υποσχόμενη καλλιτεχνική εκδοτική ομάδα που με έδρα τη Θεσσαλονίκη θέλησε να στρέψει το βλέμμα σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις τάξεις της υπάρχουν Έλληνες καλλιτέχνες και επαγγελματίες των εκδόσεων με πλούσιες σπουδές και διεθνή εμπειρία, οι οποίοι έχουν θέσει ως στόχο την παραγωγή αξιόλογων έργων πολιτισμού που να μπορούν να “σταθούν” και εκτός των ελληνικών συνόρων. Τέλος, αποτελεί θυγατρικό εκδοτικό οίκο των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή.
Μέσα σε δύο χρόνια δραστηριοποίησης στον χώρο των βιβλίων, το iWrite έχει ήδη εκδώσει πάνω από 20 τίτλους, κυρίως από ταλαντούχους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί επιπλέον 10 νέα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2012.
Γνωρίστε τις Εκδόσεις iWrite μέσα από την ιστοσελίδα:
www.iWrite.gr
Εκδόσεις iWrite
Μαλέας 11, Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Εξώφυλλο βιβλίου σε μεγάλη διάσταση (για πάσα χρήση)
η iWrite Creative Publishing Team είναι μία πρωτοβουλία των Εκδόσεων Πηγή
Εκδόσεις iWrite
Μαλέας 11, Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: